Tieši šādus gurķīšus — rasolam, vinegretiem un ziemas salātiem bez etiķa — es gatavoju katru gadu ziemas krājumiem
Un uzreiz pateikšu, ka visas burkas es glabāju skapī istabas temperatūrā. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Kā gatavot:
Šai receptei der jebkuri gurķi — pārauguši, līki, jebkura neizskatīgā “paskatā”. Es ņemu tieši lielākus, jo marinēt tik lielus man nepatīk, bet šeit tādi lieliski noder. Gurķiem no abiem galiem nogriežu galus. Tad sagriežu nelielos kubiņos, tāpat kā parasti griežu “Olivjē” salātiem vai vinegretam.
Mājas kaimiņiene katru sestdienu gāja uz mežu ar lāpstu, vēlāk uzzināju, kāpēc…
Sagrieztos gurķus lieku tīrās burkās. Burkas es nesteidzinu sterilizēt — vienkārši labi nomazgāju. Pieleju burkās verdošu ūdeni, uzlieku vāciņus un atstāju tā stāvēt 15 minūtes.
VIDEO:
Pēc 15 minūtēm ūdeni noleju atpakaļ katlā. Uz 1 litru ūdens pievienoju sāli, cukuru, citronskābi un diļļu ziedus ar kātiem.
Lieku uz uguns, uzvāru un ļauju marinādei vārīties 2–3 minūtes. Noņemu no uguns un izņemu dilles — tās man vairs nav vajadzīgas.
Karsto marinādi leju burkās un aizvākoju. Pagriežu burkas ar vāciņu uz leju un atstāju, līdz tās pilnībā atdziest. Ziemā atliek tikai atvērt burciņu un pievienot — ļoti ērti!
Kāpēc skaitlis 6 ir tik spēcīgs un ko nozīmē ja tas ir tavā dzimšanas datumā
Precīzas sastāvdaļas atradīsi otrajā lapā. Kļūdīties tajās nevajadzētu, pretējā gadījumā nevaru solīt vai izstāvēs ziemu
Tevi noteikti interesēs
- “Ņemtas vērā klientu vajadzības!”: veikali RIMI nāk klajā ar svarīgu paziņojumu
- Rīgas dome plāno ieviest jaunas izmaksas, kas no 2026.gada maija būtiski ietekmēs tūkstošiem dzīvokļu īrnieku Rīgā
- Vairāki Latvijas veikali ir nolēmuši saīsināt savu darbalaiku: ”Šī iemesla dēļ mēs slēgsim ātrāk”
- Pufīgi un smaržīgi dvieļi pat pēc daudzu reižu mazgāšanas: draudzene, kas strādāja viesnīcā, atklāja, kā to izdarīt
- No pelēm pat pēdas pazudīs: ģeniāls padoms, kas palīdz atbaidīt grauzējus uz ilgu laiku, nelietojot indi
- Decembris 2025: katras Zodiaka zīmes visveiksmīgākā diena











